ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΥΡΙΑ ΜΟΥΡΙΔΟΥ: Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Η Κύπρια ψυχολόγος σε συνέντευξη της στο νέο ΔΩΡΕΑΝ περιοδικό Dolce, μίλησε για τη μελαγχολία των γιορτών.

Σε λίγες μέρες έρχονται γιορτές. Κάποιοι ανυπομούν, κάποιοι όμως θα βιώσουν και τη μελαγχολία των γιορτών. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Θεωρώ ότι για όλους μας τα φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές. Η κοινωνία γενικότερα αναμένει όταν είναι γιορτές ο κόσμος να έχει ενθουσιασμό, χαρά και γενικότερα όμορφα συναισθήματα γιατί θα έχουν πάρτι, θα συναντήσουν κόσμο, θα ανταλλάξουν δώρα, ευχές. Αρκετοί άνθρωποι όμως, δεν επιθυμούν τις γιορτές γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ατμόσφαιρα που επιβάλλεται, έτσι προτιμούν την ρουτίνα τους. Κάποια άτομα βιώνουν πράγματι μια μελαγχολία όταν είναι γιορτές. Κύριοι παράγοντες συνήθως  είναι η πίεση στο να αισθανθεί κάνεις χαρούμενος, η ύπαρξη οικονομικών θεμάτων, η όλη ατμόσφαιρα να φαίνεται υπερβολική και ψεύτικη, έντονες οικογενειακές συγκρούσεις, πένθος, απώλεια υγείας, μοναξιά, μη εξέλιξη των προσωπικών στόχων και άλλα.

 

Ποια συναισθήματα κυριαρχούν γενικότερα την τελευταία περίοδο;

Ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει εδώ και μήνες έντονα συναισθήματα ανασφάλειας, άγχους και φόβου, αφού είναι αντιληπτό ότι ο ιός ζει ακόμη ανάμεσα μας.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ!!!