ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΙΤΤΑΚΑ: ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙ!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Λούκας κι ο Αντρέας, δύο αδέρφια από το Ζύγι, μετέτρεψαν έναν απλό χώρο σε μια ζεστή ταβέρνα προσφέροντας σε Κύπριους και ξένους τους καλύτερους μεζέδες!

Φωτογραφίες Μάριος Παπά

 

Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ο Λούκας και ο Αντρέας ήθελαν να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό χώρο για να υποδέχονται Κύπριους και ξένους προσφέροντας τους κρεατομεζέδες. Κι ενώ έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις στο Ζύγι για να απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι, αλλάζουν τα δεδομένα και σου προσφέρουν και αυτή την επιλογή.

 

Η ταβέρνα «Η πλατεία» βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του χωριού στη δροσιά των ψηλών, πράσινων δέντρων και φοινικιών σε έναν ασφαλή χώρο που φτιάχτηκε με μεράκι και αγάπη για μικρούς και μεγάλους που απολαμβάνουν φαγητό με την οικογένεια τους.

iplateia4

Πώς προέκυψε η ιδέα της πλατείας;

Αντρέας: Ήταν ένας στόχος που είχαμε βάλει από παιδιά. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο για μικρούς και μεγάλους όπου θα μπορούσαν οι οικογένειες να έρχονται και να απολαμβάνουν το φαγητό τους.

 

Λούκας: Το δουλεύαμε στο μυαλό μας και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή. Μόλις βρήκαμε την ευκαιρία με αυτό το χώρο, το πήραμε όπως ήταν και αρχίζοντας από το μηδέν το ανακαινίσαμε κάνοντας το αυτό που βλέπετε σήμερα.

iplateia7

Ο κόσμος μπορεί να απολαύσει κρεατομεζέδες και όχι ψαρομεζέδες. Αυτό είναι ρίσκο σε ένα χωριό που φημίζεται για το ψάρι του;

Αντρέας: Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε και αυτή την επιλογή. Γιατί το Ζύγι φημίζεται για το φρέσκο του ψάρι, όμως πλέον υπάρχει και η Πλατεία που προσφέρει κρεατομεζέδες.

 

Λούκας: Θέλαμε να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να επισκέπτεται το χωριό μας και για τους κρεατομεζέδες.

iplateia5

 

Σας στηρίζουν και Κύπριοι και ξένοι;

Αντρέας: Παρόλο που δεν έχει αρκετούς μήνες που αρχίσαμε να λειτουργούμε την Πλατεία, μόλις το καλοκαίρι, εντούτοις έρχονται και Κύπριοι αλλά και αρκετοί τουρίστες.

 

Τι μπορεί να απολαύσει ο κόσμος που έρχεται στην Πλατεία;

Αντρέας: Μεζέδες με αρκετές επιλογές και κάθε Σάββατο το κλέφτικο μας στον παραδοσιακό φούρνο.

iplateia6

Σας βοήθησαν μεγαλύτεροι για να μάθετε κάποια μυστικά της κουζίνας;

Λούκας: Βέβαια. Μας έχουν μάθει πολλά πράγματα για φαγητά που λατρεύουμε και οι ίδιοι.

 

Τι ζητά ο Κύπριος και τι ο ξένος;

Λούκας: Ο Κύπριος απαιτεί ποιότητα και πλούσιο φαγητό με πολλές επιλογές. Ο ξένος θέλει απλώς καλές τιμές, φιλοξενία και σίγουρα ωραίο φαγητό.

iplateia3

Ποιο είναι το δικό σας στοίχημα;

Αντρέας: Να έρχονται στην Πλατεία τόσο για το καλό, πλούσιο φαγητό μας αλλά έχοντας πάντοτε γνώμονα την ποιότητα και τις καλές τιμές. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά ο κάθε οικογενειάρχης και όχι μόνο θέλει να βγάζει την οικογένεια του για να απολαύσουν καλό φαγητό σε χαμηλές τιμές.

 

Λούκας: Φροντίσαμε πέραν από τους μεζέδες που υπάρχουν στο μενού μας, όταν έρχονται στην Πλατεία να είναι και άνετοι με τα παιδιά τους. Έτσι εδώ δεν υπάρχει κίνδυνος αφού δεν περνάνε αυτοκίνητα. Έτσι οι μεγάλοι χαλαρώνουν ενώ τα παιδιά απασχολούνται στο φουσκωτό.

iplateia2

Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Λούκας: Να φτιάξουμε έναν ωραίο παιχνιδότοπο για τα παιδιά. Επίσης κάποιες αλλαγές που έχουμε στο μυαλό μας για ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

 

Η ταβέρνα «Η Πλατεία» βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του χωριού στο Ζύγι. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 24333100.