ΦΑΝΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: 10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ

Η ηθοποιός απολαμβάνει στο φουλ τη μητρότητα.

Η κορούλα της έχει αλλάξει τη ζωή της και η Φανή Σωκράτους δεν χορταίνει να την βλέπει να μεγαλώνει, δηλώνοντας παρών σε κάθε στιγμή της.

Το να γίνεσαι μητέρα, αλλάζει τα πάντα στη ζωή σου. Τον τρόπο που βλέπεις καταστάσεις, τις προτεραιότητες, τα θέλω σου. Καμία γυναίκα δεν γίνεται μαμά με οδηγίες χρήσης, καμία δεν γνωρίζει απόλυτα τι την περιμένει.

«Το να αποκτάς μωρό, είναι σαν να κάνεις τατουάζ στο πρόσωπο», ήταν μια ατάκα σε ταινία. Και συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό.

Η αγαπημένη ηθοποιός Φανή Σωκράτους, μοιράζεται μαζί μας για κάθε νέα μαμά, τις 10 πολύτιμες συμβουλές της για τη μητρότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 1

Το μωρό κλαίει και αυτός είναι ο τρόπος του για να επικοινωνεί μαζί μας. Στην αρχή το μαθαίνουμε και μας μαθαίνει. Και όλα αυτά, γίνονται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τι συμβουλεύω όταν ξεκινά να κλαίει ασταμάτητα; Να μην πανικοβληθούμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε την αιτία που του προκαλεί το κλάμα: Εάν έχει κολικούς, εάν ήρθε η ώρα για το γάλα του, εάν θέλει να κοιμηθεί ή εάν χρειάζεται να αλλάξουμε την πάνα του.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 2

Δεν συγκρίνουμε ποτέ το μωρό μας, ότι και να ακούμε για άλλα νεογέννητα. Το κάθε μωρό έχει το δικό του χαρακτήρα και τη δική του πορεία εξέλιξης.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 3

Δεν ακολουθούμε ποτέ γιατροσόφια της διπλανής πόρτας αλλά ούτε και ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Για κάθε τι σημαντικό, επικοινωνούμε απευθείας με τον παιδίατρο μας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 4

Όταν έχεις μωρό, το να κοιμάσαι, είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες. Παρόλα αυτά, όταν το μωρό μας κοιμηθεί, ξεκλέβουμε εάν έχουμε την ευκαιρία λίγο χρόνο για να ξαπλώσουμε και να φορτίσουμε μπαταρίες. Ακόμη και μόλις 5 με 10 λεπτά, θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 5

Προσπαθούμε όσο γίνεται να μην παραμελούμε και τον εαυτό μας. Η σωστή διατροφή μας, οι βιταμίνες μας, είναι αρκετά σημαντικά για την υγεία μας.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 6

Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι το μωρό μας είναι βρέφος, ότι όπως είναι όλα καινούρια για εμάς, είναι και για το παιδί μας και δείχνουμε κατανόηση.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 7

Το να έχεις μωρό, σημαίνει ότι ζητά όλο το χρόνο και την αφοσίωση σου. Είναι σημαντικό, όταν χρειαζόμαστε βοήθεια να την ζητάμε και από το σύντροφο μας και από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κάπως έτσι, όταν νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνες, τα πράγματα γύρω μας γίνονται πολύ καλύτερα. Και εάν δεν ζητήσεις αυτό που χρειάζεσαι, ο άλλος ίσως να μην ξέρει να το προσφέρει.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 8

Μια αρκετά σημαντική συμβουλή για κάθε μαμά, φαντάζομαι σε κάθε στάδιο: Δεν αυτοτιμωρούμαστε εάν κάνουμε λάθη. Μαθαίνουμε κι εμείς τι σημαίνει να είσαι μητέρα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 9

Λένε πως όσους μήνες χρειάζεται το σώμα για να αλλάξει μέσα από την εγκυμοσύνη, τόσος καιρός απαιτείται και για να επανέλθει. ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ: Δώσε χρόνο στον εαυτό και στο σώμα σου να συνέλθουν.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ: 10

Μια βόλτα, ακόμη και σύντομη, ένα περπάτημα, μπορεί να μας αποφορτίσει άμεσα από το στρες.